marți, 26 martie 2013

David, in Ucraina pentru a 6-a oara



            David, micutul de 2  ani jumatate care se lupta cu o forma de tetrapareza spastica (paralizie cerebrala), a carui poveste a uluit si impresionat in acelasi timp mediul online romanesc, se afla in Ucraina de o saptamana, la o a sasea tura de recuperare.

         Eu am scris despre David aici, aici si aici. Povestea lui pe Fb a strans peste 13.200 de prieteni care il urmaresc zi de zi in aventura vietii lui.

         Ceea ce este deosebit fata de celelalte 5 sesiuni de recuperare pe care le-a parcurs pana acum este faptul ca pare sa se simta in largul lui, nu mai plange la toate terapiile, ci doar la cele care sunt intr-adevar dureroase, chiar si pentru un adult pus in situatia sa.

                                    Imagini cu David pe parcursul sesiunilor trecute:

                        
                           Imaginile sunt greu de urmarit avand o puternica incarcatura emotionala, dar ar trebui retinut ca parintii lui David au trait aceste momente crunte zile la rand, ajunsi de multe ori la capatul puterilor, avand doar speranta ca toata suferinta de acum a lui David, poate insemna pasaportul catre o adolescenta si maturitate normale, asemeni oricarui alt baiat de varsta lui.


             In schimb, la sesiunea cu numarul 6, David s-a prezentat asa:


              Desi, in mare, terapiile si exercitiile au fost asemanatoare la toate sesiunile (cu mentiunea ca, de la o sesiune la alta numarul lor s-a marit), David pare acum un alt copil. 





Au ramas exercitii (cum sunt cele de indreptare a coloanei) care il solicita mult si pe care le resimte, dar acet lucru este normal, data fiind natura terapiei.        



                  Lumea pare a capata noi orizonturi pentru David iar noi putem invata de la un pui de om de 2 ani si jumatate ca nimic nu este imposibil. Si David si eu  va  invitam sa ii fiti alaturi pe pagina de Fb, sa ii urmariti progresele si, de ce nu, sa ii spuneti unui prieten (sau mai multora) povestea lui :)
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu